Emlak Vergisi Nedir?

Bireyler, devlet tarafından ev, bina ve arazi gibi gayrimenkuller üzerinde belirlenen vergilere tabidir. Bireyler bu vergiyi sahip oldukları tüm gayrimenkuller için ödemek zorundadır. Emlak vergisi ne kadar, nasıl ödenir, ödenmezse emlak sahibi ne gibi cezalarla karşı karşıya kalır sorusu çok önemlidir. Emlak vergisi ödemesi ve muafiyeti için doğru ve güvenilir bilgi önemlidir.

1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu’na göre bina, arsa, ev gibi gayrimenkuller üzerinden devlete ödenen vergiler emlak vergileri olarak bilinmektedir. Emlak vergisi, Türkiye Cumhuriyeti sınırları içindeki arsa, arsa veya ev sahipleri veya mülk sahipleri tarafından ödenmelidir. Arsa sahibi yoksa emlak vergisi bina sahibi tarafından ödenir. İlk kez ev, arazi ve mülk sahipleri, emlak vergilerini ödemek için önce bir emlak beyannamesi vermelidir. Dilerseniz e-devlet portalı üzerinden gerekli yönlendirmeleri yaparak bu süreci “gayrimenkul tapu beyannamesi” olarak da değerlendirebilirsiniz. Mülkle ilgili beyanda bulunmak için bir tapu iletişim toplum merkezi yetkilisiyle de iletişime geçebilirsiniz.

Kimler Emlak Vergisi Öder?

Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde mülk sahibi olan tüm vatandaşlar emlak vergisi ödemekle yükümlüdür. Emlak vergisi Mayıs ve Kasım aylarında olmak üzere yılda iki kez ödenir. Bina, arazi ve arazi gibi gayrimenkul vergileri belediyeler tarafından alınır.

Tahliye Şartları Nelerdir?

Kiracı “yazılı” bir biçimde (tahliye bildirimi dahil) kiralık mülkü belirtilen tarihe kadar boşaltmayı kabul ederse, ancak tahliyeyi gerçekleştirmezse, kiracının ihmali sözleşmeye sunduğu tarihten itibaren bir ayı vardır. serbest bırakılmak. Tahliye, talebin icrasının durdurulmasını veya dava açılmasını gerektirir. Kiralık tahliye şirketleri için belirli resmi gereklilikler geçerlidir. Tahliye randevuları yazılı olarak yapılmalı ve tarihler belirli olmalıdır.

Bir yıldan az süreli kiralamalarda, kiralama süresi içinde kira bedeli ödenmezse, ev sahibi iki geçerli ihtar alır ve kiralama süresinin bitiminden itibaren bir ay içinde dava açabilir. Kira sözleşmesinin sona erdiğine dair bir uyarının olduğu tarih.
Bir yıl ve daha uzun süreli kiralamalarda, kiraya veren, bir yıl veya daha uzun süreli yıllık ücretlerin ödenmediğine dair iki geçerli ihbarnamenin alınması halinde, kiralama yılının bitiminden itibaren bir ay içinde dava açarak sözleşmeyi feshedebilir. o sözleşme Yukarıdaki temasın noter aracılığıyla yapılmasına gerek yoktur. Kiracılar hakkında icra takibinin başlatılması da ihtar niteliğindedir.

Kilit nokta, aynı kiralama süresi içinde iki geçerli bildirimin verilmesi gerektiğidir. Örneğin, bir yıllık kira sözleşmesinde yapılan ihtar ile sözleşme süresinin bitiminden sonraki yıl içinde yapılan ihtar, aynı süre içinde yapılmış sayılmaz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir